Fiziološki učinci masaže

article image

Masaža je fizikalna metoda kojom se različitim ručnim pokretima poput glađenja, gnječenja i trljanja postiže psihofizičko opuštanje, njeguje koža, ali i rehabilitiraju brojni zdravstveni poremećaji.

Svaka masaža djeluje istodobno na naše fizičko i psihičko stanje. Tijekom masaže čovjek se psihofizički relaksira, brže i lakše oporavlja od raznih zdravstvenih poremećaja.

Masaža ima mehaničko i refleksno djelovanje. Mehaničko je lokalno, poboljšava protok krvi i time pospješuje dotok kisika i hrane u stanice, odvođenje štetnih tvari i smanjenje bolova. Refleksno djelovanje masaže događa se zahvaljujući živčanim  impulsima koji putuju od periferije prema centru i obratno, te tako povezuju sve što se događa u tijelu. Ta povezanost osnova je kojom masaža djeluje na sve sustave u tijelu (kardiovaskularni, mišićno-koštani, hormonalni i živčani sistav).

Osim što masaža pomaže i uklanja bol sa određenog područja, na duže vrijeme pomaže i cijelom tijelu. Masaža ubrzava tok krvi, a krvne žile postaju fleksibilnije. Ima i pozitivan učinak na arterijsku cirkulaciju, napetost kože i tjelesnu temperaturu. Povećava čvrstoću i aktivnost mišića koji tako postaju jači i pokretljiviji, jer se pojačava cirkulacija i oksidacija.

Budući da masaža poboljšava cirkulaciju,povoljno djeluje i na celulit, jer cirkulacija prokrvljuje celulitne naslage i smanjuje ih.

Masaža potiče proizvodnju endorfina, koji ima analgetsko i antiupalno djelovanje. Masaža je zato dobra za otklanjanje migrena i glavobolja.

Savjetujemo svakako da se odlučite i isprobate je, a rezultati sigurno neće izostati.

Rezervirajte svoju masažu na 099 770 3445 ili putem web stranice

www.tajlandska-masaza.com

Sawasdee, Thai massage & spa Pazin