Cjelodnevno sjedenje za stolom i nepravilno držanje povećava napetost u mišićima zbog čega se javlja bol u leđima i u vratu. Na loše držanje utječu i nekvalitetan madrac i jastuk na kojem spavamo. Sve skupa rezultira preopterećenim i bolnim mišićima što za sobom dalje vuče i druge negativne posljedice na organizam.

Iako je redovna tjelovježba nužna za zdravi život, najučinkovitiji način na koji možete popraviti vaše držanje je da se odlučite na tretman masaže. Masaža opušta opterećene i zgrčene mišiće koji su rezultat lošeg držanja. Višesatno sjedenje za računalom može uzrokovati bolove i u vratu, leđima, ali i u rukama. Masaža vas opušta, potiče i poboljšava cirkulaciju, pomaže iskorijeniti stres i na kraju, ali ne manje važno, jedan je od najboljih lijekova protiv bolova. Jednostavno rečeno, masaža pomaže vašem tijelu da se opusti i „vrati“ u prirodno odnosno zdravo držanje, bez boli i napetih mišića.

Masaža, dakle, uklanja izvor boli čineći vas opuštenijima i sretnijima. Osim toga, ona produbljuje disanje i čini vaše zglobove pokretljivijima.

Ako ste se prepoznali na početku članka, savjetujemo vam da obavezno posjetite salon tajlandske masaže Sawasdee Thai massage & Beauty i jednom zauvijek riješite se boli i nepravilnog držanja.