Masaža u trudnoći

article image

Masaža poboljšava funkciju mišića, cirkulaciju i općenito tjelesni tonus, oslobađa od psihičkog i fizičkog umora.

Ne preporučuje se jaka masaža, trudnica ne bi nikad smjela osjetiti nelagodu i bol. Pri masaži trudnice ne smiju se stimulirati refleksne zone, neurolimfatičke te akupresurne točke.

Mnoge žene u trudnoći pate od bolova, ukočenosti i pritiska, a često osjećaju i dodatni stres. Osim toga, kako trudnoća odmiče, spojevi zdjelice postaju sve mekši jer se tijelo priprema za porođaj, a to često uzrokuje bolove u leđima. Zato je masaža tijekom trudnoće idealna terapeutska metoda za različite potrebe trudnice.

Uz pravilnu i odgovarajuću njegu negativne posljedice trudnoće mogu se ublažiti. Uz pravilnu prehranu, kretanje, lagano vježbanje (uz liječničko odobrenje) od velike je pomoći i lagana masaža. Masaža lica u trudnoći djeluje izuzetno opuštajuće, a što se tiče masaže tijela, nježni kružni pokreti uokolo abdomena pomažu vezivnom tkivu da ostane meko i podatno.

Masaže trudnica rade se s posebnim oprezom, moraju biti blage i najbolje je da ih izvode stručni terapeuti. Masaža se izvodi tako da trudnica leži na boku, a pod glavu, između nogu i ispod trbuha stave se jastučići da bi omogućili što udobniji položaj. Masaža mora biti bez jakih i naglih pritisaka. Masira se gornji dio leđa, ruke i noge. Kada je riječ o najboljoj tehnici masiranja trudnica, maseri prilagođavaju pokrete promjenama ženinog tijela.

Opustite tijelo, oslobodite se napetosti i smanjite tjeskobu!

Rezervirajte svoju masažu na 099 770 3445 ili putem web stranice

www.tajlandska-masaza.com

Sawasdee, Thai massage & spa Pazin