Sportska masaža

Sportska masaža odnosi se na upravljanje, manipuliranje i rehabilitaciju mekih tkiva u tijelu, uključujući mišiće, tetive i ligamente. Mogu je koristiti ne samo sportaši, već i svatko tko se želi zaštititi ili oporaviti od ozljeda mekog tkiva.

Redovito podvrgavanje masaži smanjit će iscrpljenost i potaknuti opuštanje. Sportska masaža ima pozitivan utjecaj na fizičko zdravlje, ali i povoljan psihološki utjecaj.

Osjećat ćete manju napetost u mišićima. Bolovi nakon povreda uslijed fizičke aktivnosti se smanjuju. Ovaj učinak najbolje se može objasniti fiziološkim razlozima. Uslijed prevelike fizičke aktivnosti ili povrede mišića, u mišićna tkiva dospijeva manja količina krvi nego što je to uobičajeno.

Nakon teških fizičkih aktivnosti često je potrebno više od fizičkog oporavka. Vježbanje često može biti iscrpljujuće. Ako se borite sa skidanjem viška kilograma, vjerovatno osjećate pritisak da biste trebali više vježbati. Ako trenirate profesionalno, onda je pritisak mnogo veći od fizičke iscrpljenosti i boli. Nepostizanje ciljeva ili strah od povrede mogu biti psihološki zahtjevni.

Masaža ima i duboke psihološke benefite. Ova je masaža poznata po tome da ublažava depresiju, podiže raspoloženje i smanjuje anksioznost, smiruje um i poboljšava san. Depresija može smanjiti motivaciju, te stoga može postati teško ostati u vrhunskoj formi. Visoka razina stresa često dovodi do pretjerane konzumacije hrane i izbjegavanja vježbanja.

reservation