3 predrasude o masaži

article image

Iscjeljujuću moć masaže uočili su i zabilježili kineski, rimski, egipatski i grčki liječnici.

Kroz povijest masaža se razvijala različitom dinamikom; u istočnim zemljama bila je prihvaćena kao terapija, dok je u zapadnom svijetu bila čak zabranjivana radi grešnosti tjelesnih užitaka.

Za razliku od podneblja različiti su pogledi na masažu, pa tako i nastaju razne predrasude i zablude.

1. Masaža ne mora boljeti

Masaža ne smije boljeti. Možete željeti čvršću masažu, ali smisao masaže je ugoda i oslobađanje od bola. Iskusan maser u tehnici masaža primjenjuje cijeli dlan i jednak pritisak. Nikada ne koristi laktove ni ubode prstima koji u osjetljivih ljudi mogu ostaviti modrice i bolove u cijelom tijelu. Taj pritisak mora biti ravnomjeran i iz cijelog dlana, sa mekanim dijelovima šaka i ruku i u njega se unosi cijelo tijelo. Pokret mora teći glatko i neprekinuto kako bi se osoba na stolu osjećala ugodno i zbrinuto. Nikako ne smije biti ubadanja, isprekidanih i naglih pokreta. Za masažu je potrebna tehnika više nego snaga. Unosite li tijelo u pokret, štedite svoje zglobove, mišiće, leđa, a pokret i njegovu snagu kontrolirate.

Iskustvo koje maser ima može biti jedan od faktora koji ćete uzeti u obzir kada odlučujete kod koga ćete.

2. Potcjenjivanje masaže

Mišljenje da se svatko može  baviti masažom je potpuno pogrešno. Oni koji ne znaju dovoljno o masaži skloni su da smanjuju njezin značaj i djelotvornost, kao i znanje primjene. Osoba koja želi da prakticira masažu treba poznavati anatomiju (mišiće i kosti) u onoj mjeri koja je neophodna za uspješnu primjenu.

3. Precjenjivanje masaže

Masaža ne može izlječiti sve bolesti i otkloniti sve vrste boli. Mnogi terapeuti preuveličavajući značaj i mogućnosti masaže radi osobne promocije. Masaža ne može riješiti sve zdravstvene probleme, ona spada u pomoćne metode lječenja odnosno ciljnu grupu čine prvenstveno pripadnici zdravog dela populacije.

Rezervirajte svoju masažu na 099 770 3445 ili putem web stranice

www.tajlandska-masaza.com

Sawasdee, Thai massage & spa Pazin