5 činjenica koje niste znali o masaži

article image

Masaža možda slovi za opuštajuću relaksaciju potrebnu u današnjem vremenu, ali malo tko zna da masaža svoje korijene vuče još iz najstarijih razdoblja čovječanstva.

Masaža se kroz povijest razvijala različitom dinamikom.

U istočnim zemljama bila je prihvaćena kao terapija, dok je u zapadnom svijetu bila čak zabranjivana radi grešnosti tjelesnih užitaka.

  1. Masaža utječe na harmonizaciju rada unutranjih organa. Masaža trbuha blagotvorno djeluje na rad tankog i debelog crijeva, bubrega, jetre, slezene i gušterače. Masaža međulopatične regije opušta napetost u grudnom košu i poboljšava disanje.
  2. Sva stanja mentalnog, fizičkog i duhovnog života ostavlja trag na našem tijelu. Stari istočnjaci su već odavno zabilježili uzajamnu vezu između emocija i rada unutarnjih  organa. Strah blokira rad bubrega, što se često može vidjeti kod djece koja uslijed šoka mokre u krevet.
  3. Masaža gnječenjem i udaranjem smanjuje edem. Kao dodatak mehaničkim efektima, kod masaže dolazi do otpuštanja histamina, koji uzrokuje širenje površinskih krvnih žila i pomaže u eliminiranju iz tijela otpadnih produkata metabolizma. Povećava se venski dotok krvi u srce, što povećava udarni volumen srca.
  4. Masaža stimulira kožne receptore i površinske skeletne mišiće. Ove strukture proizvode impulse koji dolaze do leđne moždine, proizvodeći različite efekte, uključujući opuštanje ili stimuliranje pojedinog segmenta tijela.
  5. Masaža, naravno, ima veliki utjecaj i na samu ljepotu. Osim što poboljšava držanje, te nam na taj način vidljivo podiže samopouzdanje, koža postaje ljepša, elastičnija i sjajnija, a masažom se ističe upravo ono isijavanje balansiranog fizičkog i mentalnog bića.

Rezervirajte svoju masažu na 099 770 3445 ili putem web stranice

www.tajlandska-masaza.com

Sawasdee, Thai massage & spa Pazin