Tajlandska masaža je drevna metoda liječenja koja potječe iz Indije. Nastala je prije otprilike 2500 – 7000 godina. Tehnika masaže koju prakticiraju terapeuti iz istočnih zemalja vrlo se razlikuje od tehnika zapadnjaka. I vi imate priliku uvjeriti se u to. Posjetite salon tradicionalne tajlandske masaže Sawasdee Thai massage & Beauty u Puli i Pazinu.

Prednosti tajlandske masaže na duh i tijelo

  1. Snižava stres: previše stresa u životu može negativno utjecati na mentalno i fizičko zdravlje pojedinca. Kronični ili dugotrajni stres dovodi do ozbiljnih bolesti uključujući depresiju i kardiovaskularne bolesti. Tajlandska masaža opušta mišiće, a u isto vrijeme snižava se razina hormona stresa, kortizola.
  2. Vraća vam energiju: istraživanja su pokazala da tajlandska masaža povećava razinu energije kod pojedinaca. Tehnika tajlandske masaže temelji se na energetskim linijama odnosno Sen. Većina tajlandskih majstora vjeruje da u tijelu postoji desetak energetskih linija odnosno kanala. Čvrsti i napeti mišići uzrokuju blokade unutar različitih linija što rezultira ukočenošću i raznim bolestima. Tajlandska masaža podrazumijeva prakticiranje raznih tehnika koje „otvaraju“ energetske linije kako bi omogućile bolji protok energije.
  3. Ublažava glavobolje: istraživanja su pokazala da je tajlandska masaža učinkoviti tretman liječenja za osobe koje pate od kroničnih glavobolja.
  4. Potiče cirkulaciju: tajlandska masaža potiče cirkulaciju krvi koja ispunjava tijelo kisikom što ujedno promiče rastu stanica i boljem zdravlju srca.
  5. Poboljšava san: masaža vaš rješava umornih i napetih mišića nakon čega se osjećate opuštenije i „slobodnije“. Već nakon prvog tretmana tajlandske masaže primijetit ćete razlike u kvaliteti vašeg sna. Kvalitetan san za sobom povlači i niz drugih pogodnosti kao što su bolje pamćenje i koncentracija.