Kako prepoznati da Vaše tijelo žudi za masažom?

article image

Masaža nije samo luksuz opuštanja, to je istinska briga za svoje tijelo te pružanje istome sve što mu je potrebno kako bi se oporavilo od svih fizičkih i emocionalnih posljedica koje Vaš svakodnevni život ostavi po njemu.

Kao jedna od najstarijih metoda liječenja, masaža se koristi već 5000 godina, njeni korijeni sežu još iz drevne kineske kulture, a do danas su njene blagodati daleko poznate. No znate li kada je vrijeme da se prepustite iskusnim rukama masažera i da zacijelite svoje tijelo?

Ako imate zaista stresan posao ili ste baš u pripremi teških ispita na fakultetu, masaža dovodi do oslobođenja stresa što je ključ zdravog i stabilnog tijela. Na isto se odmah nadovezuje i zaista ubrzani tempo života koji, osim gomilanja hormona stresa, dovodi do nesanice i glavobolje, a upravo masaža izaziva dobro raspoloženje, potiče opuštanje i prvi je korak za oslobođenje od stresa. Dakako, masaža djeluje pozitivno i na samo tijelo – opuštajuća i terapeutska masaža bolnih leđa i vrata pomažu trajnom i pravilnom držanju tijela, a neki od dugoročnih blagodati masaže su i ubrzavanje cirkulacije, smanjenje krvnog pritiska, opuštanje mišićnog tkiva, povećanje fleksibilnosti i pokretljivosti zglobova te jačanje imunog sistema.

Dakle, ako imate problema sa stresom, bolnim mišićima, fleksibilnošću i pokretljivošću zglobova ili jednostavno osjetite da trebate istinsko opuštanje – to su znaci Vašega tijela kojima ono ukazuje da je vrijeme za posjet Sawasdee Thai Massage & Spa i prepuštanje u ruke njihovim iskusnim masažerima!