Masaža i san – koja je povezanost?

article image

San je glavni pokretač snage i osvajanja novog radnog dana koji je ispred Vas. Tijelo, ali i Vaš um, jednostavno zahtijevaju kvalitetan san od kojeg zavisi i Vaše psihičko i Vaše fizičko zdravlje, no nije novost da mnogi imaju raznih poteškoća kod spavanja koji se jasno očitaju na Vašem tijelu i njegovim pokretima. Zasigurno ste već čuli za zombije koji najbolje opisuju osobe koje su provele gotovo cijelu noć okrećući se i pokušavajući uhvatiti makar trenutak sna. No, nedostatak sna nije nimalo bezazlen, a rješenje za isto je jednostavnije nego što mislite!

Istraživači čuvene klinike Mayo smatraju kako je masaža idealna za rješavanje nesanice uzrokovane stresom. Redovna masaža može Vam pomoći da se osjećate bolje i da smanjite učinak stresa na Vaše tijelo. S obzirom na to da je upravo stres jedan od glavnih krivaca nesanice, masaža Vam može pomoći izbaciti svu negativnu energiju stresa i ponuditi Vam toliko potreban kvalitetan san.

Masaža je primjena sustavne manipulacije mekih tkiva u terapijske svrhe, a ručna masaža je najefikasnija metoda – upravo dodir i sami fizički kontakt djeluju smirujuće, a preko kože djeluje na limfni, mišićni i živčani sustav. Iako postoje različite vrste masaže, Sawasdee Thai Massage & Spa ponudit će Vam onu koja će najbolje odgovarati Vama i Vašem tijelu, a njezine umirujuće blagodati, svakako će vratiti Vaš san.

Opustite se masažom, zatim prepustite snovima, a onda odmorni osvojite novi radni dan!