Negativne posljedice sjedenja na Vašu kralježnicu

article image

Vaše tijelo pamti svaki Vaš pokret ili poziciju, bilo na poslu, bilo kod kuće, u kojoj provedete sate. Iako na trenutke niste niti svjesni toga, Vaš organizam jako dobro taloži sve negativne posljedice, pokrete i pozicije koje će u jednom trenu zaista postati pogubne za Vaše tijelo i zdravlje istoga. Jedan od najčešćih pokretača problema s Vašom kralježnicom jest sjedenje.

Mnogi smatraju da će se negativni učinci na zdravlje izazvani sjedenjem riješiti kvalitetnom stolicom i nekom fizičkom aktivnošću, no u obzir treba uzeti sve aspekte sjedenja i ipak si omogućiti masažu koja će pridonijeti cjelokupnom ozdravljenju i neutralizaciji navedenih problema.

Visina stolice, pozicija tipkovnice i računala, kao i odnos Vašeg tijela prema stolu, visina monitora, svijetlo i sama funkcionalnost radnog mjesta, te fizičke aktivnosti, čimbenici su koji se moraju uzeti u obzir prilikom očuvanja zdravlja. Znanstvenici upozoravaju da je duže sjedenje opasno za kralježnicu, ali i cjelokupno zdravlje, bez obzira radi li se o sjedenju na poslu, kod kuće ili u automobilu. Kralježnica, zglobovi i mišići podliježu silama koje se razvijaju tijekom sjedenja, degenerativne promjene na njima se tako ubrzavaju i usporavaju funkcije respiratornog, vaskularnog i probavnog sustava što čini plodni temelj za razvoj kroničnih bolesti i stanja.

Uz razne druge posljedice do kojih vodi sjedenje, kralježnica je ta koja bez daljnjega trpi najviše posljedica i donosi mukotrpne i kronične bolove. Sjedenje utječe na odnos između pojedinih područja kralježnice, kao što su vrat i lumbalni dio, te su tako biomehanički čimbenici na kojima se zasniva funkcija kralježnice poremećeni, dok je razvoj simptoma degenerativnih promjena i bolesti neminovan.

Masaža pomaže u oslobađanju napetosti u leđima, te njome nestaju bol i ukočenost. Ona je relativno sigurna metoda koja će Vam olakšati tegobe izazvane predugim sjedenjem, osloboditi Vas stresa, napetosti i boli, a Vaša kralježnica će Vam svakako biti zahvalna.

Sawasdee Thai Massage & Spa ima iskusne masažere i različite tretmane masaža koje će se prilagoditi Vama i onome što Vaše tijelo treba. Opuštanje mišića i uklanjanje boli – masaža je idealna za oporavak Vašega tijela.