Značaj sportske masaže

article image

U moru najrazličitijih masaža, zasigurno ste čuli i za sportsku masažu koja je idealna kao brzo i potpuno rješenje pripreme sportaša za trening i napore koji ih čekaju. Ova masaža je neophodna kod svih vrsta sportova i svim sportašima, a odlična je za preduhitrivanje raznih komplikacija kod sportskih ozljeda.

Kada se izvodi pravilno i stručno, sportska masaža je veoma efikasna metoda kojom se smanjuje mišićna tenzija i vraća ravnoteža muskuloskeletnog sistema pojedinca. Kada se ista primjenjuje redovito, može smanjiti rizik od povreda koje nastaju kao posljedica umora mišića, ligamenta, tetiva i zglobova. Sportska masaža tako predstavlja korištenje specijalnih zahvata koji za cilj imaju bržu i potpuniju pripremu sportaša za treninge, intenziviranje i produljivanje vremena samog treninga te povećanje sportske moći. Također, ova vrsta masaže omogućava i brže i potpunije odstranjivanje svih štetnih i nepoželjnih posljedica zbog pojačane fizičke aktivnosti. Upravo uz pomoć masaže, ubrzava se oporavak organizma nakon treninga, zagrijavaju se i omekšavaju tkiva, poravnaju se mišićna vlakna, poboljšava se cirkulacija i detoksikacija mišića.

Blagodati su svakako i sljedeće – sportska masaža pomaže u održavanju mišića zdravima, gipkima i manje podložnim povredama, povećava opseg kretanja i snagu mišića, ali i ubrzava proces jačanja, poboljšava protok krvi i čini spremnijim na nove napore i bolje rezultate u svim sportskim, ali i životnim aktivnostima.

Sawasdee Thai Massage & Spa nudi Vam razne vrste masaža kojima će se prilagoditi Vama i Vašem tijelu i pobrinuti se za Vaše cjelokupno zdravlje. Sportska masaža je također dio njihove ponude, stoga slušajte Vaše tijelo i prepustite se svim blagodatima koje ista donosi!