Neizostavna masaža današnjice

article image

Antistres masaža predstavlja spoj relax i terapeutske masaže.

Svi znamo da stres nikako nije zdrav. Nedavni dokazi raznih istraživanja ukazuju na to da fizičke promjene vezane za stres mogu dovesti do glavnih uzroka smrtnih oboljenja srca pa čak i do pojave karcinoma.

Stres može stvoriti  i/ili pogoršati mnoga fizička i emocionalna stanja poput kroničnog umora, uznemirenosti probavnog sustava, glavobolja, boli u leđima, visokog krvnog tlaka kao i rizika od moždanog udara.

Nedavno ispitivanje provedeno u medicinskom centru Cedars – Sinai u Los Angelesu okupilo je 53 zdrave odrasle osobe kojima je pružena masaža dubinskog tkiva, švedska i masaža laganog dodira. Istraživači su otkrili da je samo jedna sesija masaže uzrokovala biološke promjene.

Volonteri su pokazali značajna smanjenja nivoa hormona stresa kortizola te porast bijelih krvnih zrnaca koja su zapravo dio imunološkog sustava.

Ono što je ovo istraživanje pokazalo jest to da se masažom tijelo aktivira na internom nivou kako bi ispravilo neravnotežu uzrokovanu stresom. Boreći se protiv stresa na mnogim poljima, prednosti masaže za oslobađanje od stresa uključuju opuštanje mišića, poboljšanje cirkulacije i ublažavanje boli uzrokovane stresom.

Kada je stupanj stresa koji osjećate jednom smanjen, vratiti izgubljenu energiju i osjetiti osvježenje tijela i uma mnogo je lakše.

Antistres masaža predstavlja spoj relax i terapeutske masaže gdje se prilikom masaže koriste posebno birana biljna ulja zahvaljujući kojima ova masaža ima i svojstva aromaterapije. Postiže se pozitivno i stimulativno dijelovanje na središnji živčani sustav, a time se pozitivno utječe na psihičke procese, tj. značajno se smanjuje napetost i stres.

Masaža uključuje cijelo tijelo, iako se naglasak stavlja na masažu glave, lica, dlanova i stopala (što je razlikuje od klasične relax masaže), kako biste smanjili psihofizičku napetost, poboljšali vitalnost, otklonili stres i napetost u mišićima. Terapeut se koristi tehnikama koje koristi u klasičnoj relax masaži, a razlika je u djelovima tijela kojima se posvećuje posebna pažnja, a pokreti su nešto brži i glađi.

Antistress masaža adekvatna je za osobe koje su pod pritiskom i stresom, stoga im je potrebno  opuštanje, blagostanje i harmonija.

Rezervirajte svoju masažu na 099 770 3445 ili putem web stranice

www.tajlandska-masaza.com

Sawasdee, Thai massage & spa Pazin