Utjecaj dodira na zdravlje

article image

Danas je, više nego ikad prije, važno imati vremena za sebe.

Istraživanja su pokazala da samo jedan zagrljaj ili umirujući dodir dnevno može poboljšati naše raspoloženje, smanjiti stres i pojačati cirkulaciju.

Dodir također oslobađa endorfin, hormon dobrog osjećaja koji je koristan za naše zdravlje.  Nažalost, čini se da je dnevna doza fizičkog kontakta s dragim ljudima u opadanju, obzirom na to da smo zbog tehnologije postali fizički izoliraniji. Ovaj nedostatak dnevnih interakcija licem u lice povećava našu odbojnost od kontakta i povezuje se s depresijom.

Masaža je fantastičan način za dovođenje ravnoteže u svoj život. Uzmite u obzir da prije dolaska na masažu morate rezervirati dio svog dana. Bez tereta odgovornosti možete uistinu početi osjećati i fizičko opuštanje. Duboki osjećaj olakšanja ulijeva i to što u tih sat vremena ne morate stalno provjeravati mobitel i odgovarati na razne upite.

Ta prijeko potrebna relaksacija započinje mnogo prije nego što maserka započne s masažom.

Sama masaža, posebno masaža cijelog tijela, ima izuzetno povoljan utjecaj na naše zdravlje. Masaža povećava cirkulaciju krvi u koži koja poboljšava ten i zdravlje kože. Bolovi čvorovi u mišićima smanjuju se ili uklanjaju, a pojačana cirkulacija u mišićima pomaže u ozdravljenju i regeneraciji.

Dok se sve ovo događa mi “kližemo” u stanje opuštanja, a endorfini  poboljšavaju naš osjećaj blagostanja. Stoga nije neobično zaspati tijekom masaže, unatoč tome što smo pred masažu dobro odmoreni.

Sada je, više nego ikad prije, važno imati vremena za sebe. Terapija masažom ne samo da pomaže u održavanju fizičkog zdravlja, već pomaže i u psihičkoj pripremi za rješavanje obveza svakodnevnog života.

Rezervirajte svoju masažu na 099 770 3445 ili putem web stranice

www.tajlandska-masaza.com

Sawasdee, Thai massage & spa Pazin