Riješite se upale mišića na potpuno prirodan način

article image

Izlaganje fizičkom naporu odnosno obavljanje raznih fizičkih aktivnosti može uzrokovati upalu mišića. No, do iste dolazi i zbog pretjerivanja u teretani. Upala mišića može biti prilično nezgodna i bolna, posebice ako su se upalili mišići nogu. Na svu sreću postoje prirodni načini kojima se možete poslužiti da se riješite upale.

Topli oblog

Tretiranje upaljenog mišića toplim oblogom djelomično može smanjiti oticanje, povećati protok krvi i opustiti mišiće. Topla kupka se također navodi kao odlična opcija. No, važno je napomenuti da ovakve metode imaju kratkotrajni učinak. Naime, u ovakvim situacijama potrebno vam je dugoročno rješenje poput profesionalne masaže eteričnim uljima, sportske masaže, delux masaže s listićima zlata, masaže toplim biljem, tajlandske masaže i slično.

Tradicionalna tajlandska masaža s uljima

Poznato je da topla aromatična ulja liječe bol, ublažavaju napetost i upalu. Primjerice, eterično ulje paprene metvice sadrži mentol koji ima hladni učinak na bolne mišiće. Osim toga, ne smijemo zaboraviti na njegova analgetska i protuupalna svojstva.

Ulje lavande potiče smirivanje i opuštanje organizma te također ublažava bol i upalu, baš poput ulja eukaliptusa. Tradicionalna tajlandska masaža s uljima pospješuje mikrocirkulaciju kao i protok energije. U isto vrijeme tijekom masaže se stimuliraju akupunkturne točke koje eliminiraju stres.

Sportska masaža

Sportska masaža podrazumijeva rehabilitaciju mekanih tkiva u organizmu. Idealna je za sportaše, ali i za sve one koji se žele oporaviti od ozljede ligamenata i tetiva te upale mišića. Nakon sportske masaže osjećat ćete se opuštenije i smirenije, budući da se izravno djeluje na smanjenje napetosti u mišićima. Osim toga, podrazumijeva i bolji protok krvi do svih dijelova tijela.

Ne dopustite da vas upala mišića spriječi u obavljanju omiljenih aktivnosti. Već danas rezervirajte termin za sportsku ili tajlandsku masažu s uljima u salonu tradicionalne tajlandske masaže Sawasdee Thai massage & Beauty.