Što zapravo predstavlja thai masaža?

article image

Čuli ste za nju, ali i dalje niste sigurni što ista donosi, predstavlja i što zapravo ona jest? Da, thai masaža je često tema raznih govorkanja i pričanja, ali vrijeme je da saznate sve detalje u vezi iste jer kada ih saznate, sigurni smo da ćete se prepustiti njenim blagodatima!

Tradicionalna thai ili tajlandska masaža, potječe iz Indije gdje se koristi još od davnina, a danas je to sve popularnija masaža koja se provodi na madracu na podu i traje od 60 do 120 minuta. Thai masaža se dijeli na dvije varijante, odnosno na običnu i uljanu masažu, a jedina razlika je u tome što je kod uljane masaže koža masna prilikom masiranja kako bi se nježno proveli svi dodiri i pokreti.

Thai masaža temelji se na radu na energetskim meridijanima i akupresurnim točkama, a samu masažu terapeut vrši pritiskom prstima, laktovima, koljenima ili nogama. Masaža tako spaja sve pozitivne efekte akupresure, joge i refleksologije, čime se postiže smirenost, opuštenost i regeneracija umornih dijelova organizma, povećava se elastičnost tijela, poboljšava cirkulacija i stimulira rad unutarnjih organa. Thai masaža je fokusirana na deset najvažnijih energetskih kanala kojima teče životna energija, a koji se nalaze na točno dva prsta ispod površine kože i protežu se kroz cijelo tijelo. Tako se ovom masažom otklanjaju blokade u navedenim kanalima i omogućuje se potpuni protok energije kroz organizam.

Sada kada ste malo više upoznati s onime što thai masaža zapravo predstavlja, zasigurno su Vam zaintrigirani i mašta i tijelo, zar ne? Sawasdee Thai Massage & Spa tu je da Vas na najbolji način upozna upravo s ovom vrstom masaže, kao i sa svim blagodatima koje ista donosi!