5 činjenica o masaži koje morate znati

article image

Najnovija anketa koja je objavljena od strane američke bolnice association pokazala je da više od 40% američkih bolnica nudi komplementarnu zdravstvenu zaštitu, uključujući masaže bolničkih pacijenata, članova obitelji i medicinskog osoblja.

  1. Riječ masaža dolazi od  latinske riječi  Massare što znači gnječiti. Podaci o masaži kao načinu liječenja prvi put se pojavljuje u kineskim medicinskim tekstovima prije gotovo 5.000 godina.
  2. 400 godina pr. Kr. je godina u kojoj je Hipokrat preporučio masiranje tijela u zdravstvene svrhe.
  3. 10. ulica u New Yorku bila je ulica u kojoj je bivši sportaš Hartvig Nissens masirao generala Ulyssesa S. Granta i pomagao mu u izliječenju artritisa.
  4. Znate li da danas više od 80% ljudi pati od neke vrste bolova u kičmi? Čak i najbezazleniji  bolovi mogu poremetiti osnovne kvalitete života. Masaža je najlakši put za postizanje opuštanja i očuvanje zdravlja.
  5. Masaža snažno djeluje na živčani sistem jer smiruje nervozu. Masažom se poboljšava krvotok, iz lojnih i znojnih žlijezda istiskuju se sekreti, smanjuju se potkožne masnoće i jastučaste nakupine, ubrzava dotok hranjivih tvari u tkiva, pojačava oksigenacija tkiva i proticanje limfe, zbog čega koža dobija jači tonus, postaje elastičnija te izgleda zdravije i mlađe.

Rezervirajte svoju masažu na 099 770 3445 ili putem web stranice

www.tajlandska-masaza.com

Sawasdee, Thai massage & spa Pazin