Masaža – oslobođenje boli artritisa

article image

Artritis – bol i ukočenost u zglobovima – danas je vodeći uzrok smanjene kvalitete života, a gotovo polovina osoba koje pate od te bolesti, kažu da im ista ograničava normalne aktivnosti.

Sawasdee Thai Massage & Spa nudi Vam mogućnost oslobođenja boli uzrokovane artritisom. Znanstvena istraživanja pokazala su da je terapeutska masaža prirodni dodatak tretmanu kojeg pripisuju doktori svojim pacijentima oboljelima od artritisa – tako masaža opušta mišiće, tetive i ligamente, poboljšava obujam pokreta u zglobovima i stimulira kardiovaskularni i limfni sistem.

Znanstveno je dokazano da terapija masažom daje pozitivne efekte na zdravstveno stanje i pomaže kod različitih tipova artritisa. Brojna ispitivanja pokazala su kako je masaža dovela do smanjenja bola u koljenu, kao i ukočenosti u zglobovima, a povećana je i njihova pokretljivost, kao i kvaliteta hoda. Također, utvrđeno je kako masaža ima izvanredne efekte kod ljudi s artritisom šake i zgloba ruku – svakodnevna masaža u trajanju od samo 15 minuta dovodi do smanjenja boli.

Masaža funkcionira tako da se primjenjuje umjeren ili blag pritisak koji stimulira živce ispod kože te se tako šalju signali koji smanjuju bol do mozga. Masažom se razara ožiljno tkivo nastalo zbog upale zgloba. Nakon samog dodira masaže, zglobovi će biti oslobođeni od boli i slobodniji za pokret. Masaža zaista čini čuda za kardiovaskularni sistem i cirkulaciju, te je idealna za olakšavanje bola, kao i njeno otklanjanje na izvjesno vrijeme.

Sawasdee Thai Massage & Spa pruža Vam masažu specifičnu i odabranu samo za Vas, u skladu s Vašim tegobama i negativnim posljedicama ubrzanog života. Prepustite se iskusnim rukama njihovih terapeuta i pomozite Vašem tijelu da se opusti i oslobodi svake boli.