Tajlandska masaža i njene blagodati

article image

Što je zapravo tajlandska masaža i koje su njene blagodati o kojima svako malo slušate od svojih poznanika ili pročitate u naslovima medija? Kako biste se bolje upoznali sa samom vrstom masaže koja se naziva tajlandska, ali i kako biste saznali koje sve blagodati ista donosi Vašem tijelu i duhu, donosimo odgovore na Vaša najčešća pitanja!

Tajlandska masaža svoje korijene njeguje već 2500 godina, a ista predstavlja umjetnost dodira. Ona objedinjuje akupresuru, ugodno istezanje, pasivnu jogu i kiropraktiku, a temelji se na 10 najvažnijih energetskih točaka tijela kojima teče životna energija. Cilj tajlandske masaže jest omogućiti protok te energije, kao i uspostaviti ravnotežu u tijelu i to putem masaže blagog, srednjeg ili jakog intenziteta koja je izrazito ugodna, opuštajuća i smirujuća.

Kako izgleda tajlandska masaža? Masira se dubokim pritiskom, a tijekom cijelog tretmana terapeut koristi stopala, koljena i palčeve. Pritisak njegovog dlana na tijelo pomaže pri opuštanju, a u tretman su uključeni i pokreti istezanja koji doprinose revitalizaciji i opuštanju tijela, a oslobađaju i od nakupljene napetosti. Vaše tijelo je pritom položeno na strunjači, u ležećem položaju, a masaža obuhvaća Vaše cijelo tijelo – započevši od masaže stopala i završivši masažom glave. Tajlandska masaža predstavlja poziv na buđenje svih osjetila, kao i postizanje sklada tijela i duha.

Koje su blagodati tajlandske masaže, zapravo je najčešće pitanje vezano za istu. Tajlandska masaža povećava fleksibilnost i okretnost, smanjuje bol mišića i grčeva, poboljšava posturalno podešavanje, smiruje živce i omogućuje duboko opuštanje, oslobađa od emocionalnih tegoba, potiče cirkulaciju i drenažu limfa, te uklanja umor, natečene limfne čvorove i bol u zglobovima i glavobolju.

Navedene su samo neke od brojnih blagodati tajlandske masaže, a kako biste i svoje tijelo upoznali s istima, prepustite se iskusnim rukama terapeuta koji Vas čekaju u Sawasdee Thai Massage & Spa centru!