Masaža za skijaše!

article image

Skijaši,poboljšajte svoje performanse na planini i smanjite šanse za ozljede! Masaža prije skijanja umiruje tijelo, poboljšava cirkulaciju, povećava elastičnost mišića i tetiva, te smanjuje stres.

Nakon čitavog dana na skijalištu, masaža pomaže da se ublaže bolovi jer oslobađa nagomilanu mliječnu kiselinu u mišićima.

Za one koji su zadobili povrede, masaža pruža brzu pomoć, ubrzava oporavak i vraća snagu za sljedeći dan na skijanju.

Sportska masaža nije samo namijenjena profesionalnim sportašima, već svima koji se žele na pravilan, prirodan i učinkovit način brinuti o vlastitom tijelu i zdravlju. Svi znamo da je odmor jednako važan za zdravlje i sportski rezultat kao i samo vježbanje i prehrana. Tretmani masažom ne samo da pospješuju opuštanje i odmor mišića, već i ubrzavaju oporavak mišića od oštećenja koja nastaju tijekom sportskih aktivnosti.

Sportska masaža ubrzava oporavak organizma nakon treninga, zagrijava i omekšava tkiva, “poravnava” mišićna vlakna, poboljšava cirkulaciju, ubrzava odstranjivanje otpadnih tvari i mliječne kiseline iz organizma.

Redovnim tretmanima znatno si smanjite rizik od ozljeda (istegnuća, rupture, grčeva, istegnuća ligamenata), i to ne samo u sportskom smislu, nego i u smislu pravilnog držanja, neprekidnog naprezanja i drugih oblika stresa.

Masaža prije aktivnosti!

Ovaj tip masaže  fokusira se na opuštanje mišića koji se najviše koriste prilikom sporta, pripremajući tijelo za najbolje izvedbe.

Masaža poslje aktivnosti!

Ovaj tip masaže pomaže tijelu da se brzo oporavi od aktivnosti, dok istovremeno oporavlja istegnuća mišića.

Bez obzira na to koju masažu radite, bitno je znati koji mišići doživljavaju najveći stres tokom ovih zimskih sportova. Naveli smo nekoliko zimskih sportova i mišića koji su primarni u ovim aktivnostima.

Skijanje

Tokom skijanja, tijelo je u polučučećem položaju. Prednji i stražnji mišići nadkoljenice i mišići stražnjice nose najveći dio tereta, jer su u konstantnoj kontrakciji. Najveći dio masaže bi se trebao koncentrisati na te dijelove.

Bordanje

Borderi drugačije naprežu svoje tijelo od skijaša. Trup ima ključnu ulogu u kretanju bordera niz stazu. Zbog toga, donji dio leđa  nosi najveći dio posla.

Trebalo bi početi masirati slabinski mišić koji čini stražnji dio trbušne stijenke, mišiće uzduž kralježnice koji pružaju potporu i stabilizaciju kičme, vanjske trbušne mišiće koji pomažu rotaciju tijela te mišiće zdjeličnog pojasa. Također, treba masirati i mišiće donjeg dijela nogu, jer su oni osnova za pokret peta-prsti kojeg koriste borderi.

Rezervirajte svoju masažu na 099 770 3445 ili putem web stranice

www.tajlandska-masaza.com

Sawasdee, Thai massage & spa Pazin