Tajlandskom masažom učinkovito protiv bolesti

article image

Ovaj oblik rada na tijelu puno je više od masaže i koristi se kao dio sistema prirodnog liječenja. Tajlandska ili Thai Yoga masaža temelji se na energetskim kanalima koji prolaze preko cijelog tijela i povezuju sve tjelesne sisteme i organe.

Thai Yoga masaža, poznata i pod drugim nazivima, poput tai medicinska masaža ili tradicionalna tajlandska masaža izvorno zove se Nuad Bo Rarn. Nuad znači dodir a Bo Rarn znači nešto drevno, sveto, poštovano.

Ovaj oblik rada na tijelu puno je više od masaže i koristi se kao dio sistema prirodnog liječenja. Tajlandska masaža jedna je od ključnih metoda tradicionalne tajlandske medicine, kako u prevenciji tako i u uklanjanju raznih zdravstvenih problema.

Temelji tajlandske masaže

Thai Yoga masaža temelji se na teoriji energetskih kanala koji prolaze preko cijelog tijela i povezuju sve tjelesne sisteme i organe te kroz njih prolazi energija. Teorija o energetskim kanalima danas je dobro poznata na zapadu, a nalazimo ju u mnogim istočnim medicinskim sistemima.

U Kini se ti kanali zovu meridijani, u Ayurvedi nadi, a na Tajlandu – sen. Kada su kanali prohodni tjelesne se funkcije odvijaju nesmetano, tkiva se pravilno hrane, toksini se efikasno eliminiraju iz tijela, a razina otpornosti i imuniteta je povišena. S druge strane, kada je protok energije blokiran, tijelo postaje podložno bolestima.

Stimulacija energetskih kanala

Tajlandska se masaža izvodi na strunjači u laganoj i udobnoj odjeći. Tretman započinje opuštanjem nakon kratkog informativnog razgovora s terapeutom. Terapeut stimulira različita područja sistematskim, ritmičkim pritiscima koji slijede energetske kanale po tijelu, rukama, stopalima, laktovima i težinom svog tijela. Energetski tokovi nalaze se oko 2 cm ispod površine kože i stoga je potrebno koristiti pritisak. Taj se pritisak regulira u skladu s fizičkom kondicijom i konstitucijom.

Tajlandska masaža efikasno djeluje na energetsku strukturu i živčani sistem te tako potiče duboku relaksaciju i oslobađanje od stresa. Povećava se fleksibilnost, ubrzava oporavak mišića od ozljeda i napora, otvaraju se energetski tokovi i pospješuje cirkulacija.

Rezervirajte svoju masažu na 099 770 3445 ili putem web stranice

www.tajlandska-masaza.com

Sawasdee, Thai massage & spa Pazin